zaterdag 23 november 2013

Rustige week, nieuwe stagiair en Terrois & Saveurs

Maandag 18 november weer op naar stage waar deze week weer een nieuwe stagiair was. Aangezien de twee nieuwe stagiairs nu alle stageklusjes mogen uitvoeren, kan ik gewoon in de VVV blijven staan. Het was alleen niet erg druk.. Maar dat schijnt normaal te zijn de week voordat de kerstmarkt begint.

Op dinsdag waren de twee nieuwe stagiairs weer volop bezig met hun stageklusjes, waardoor ik weer in de VVV heb gestaan.

’s Middags heb ik nog een aantal dingetjes afgeleverd bij de twee ondergrondse parkeerplaatsen van Arras en heb ik voor Fabienne nog een paar boodschapjes gedaan. Wat ik overigens leuk vond om te zien, is dat ze nu op het Grand Place volop bezig zijn met het opbouwen van de kerstmarkt. Er stonden al verschillende houten chalets en het reuzenrad staat ook al.

Op woensdagochtend heb ik Marjorie nog snel geholpen met de laatste levering kerstspullen. Zij is deze week natuurlijk aanwezig bij het opbouwen van de kerstmarkt, dus ze had mij gevraagd of ik me bezig wilde houden met laatste levering.

’s Middags heb ik Bertille geholpen met het maken van etiketten, aangezien ze dat nog nooit had gedaan. Het was weer niet druk op de VVV, waardoor ik heb kunnen kletsen met de nieuwe stagiair.

Donderdag was weer een ontzettend rustige dag. ’s Middags heb ik me beziggehouden met het controleren van documentatie. Ik keek of er nog genoeg documentatie aanwezig was van bijvoorbeeld een museum en of deze nog recent was. Halverwege deze werkzaamheden kwam Aurélie vragen of ik zin had in crêpes. Zij had deze al opgewarmd en als ik zin had, kon ik er eentje komen eten. Lekker!

Vrijdagochtend ben ik weer bezig geweest met de documentatie. De musea of plaatsen waar we geen documentatie meer van hadden, heb ik opgebeld met de vraag of zij ons nieuwe brochures kunnen toesturen.

Aurélie vroeg mij ook nog of ik de jam lekker vond die we gister bij de crêpes hadden. Deze jam had zij zelf gemaakt van ‘coing’, een kruisig tussen een appel en een peer. Aangezien ik dit fruit niet kende, mocht ik van haar de jam mee naar huis nemen. J

Vrijdagavond heb ik afscheid genomen van mijn stagebegeleidster. Zij komt namelijk pas weer in maart terug en dan ben ik alweer een tijdje thuis.


Vandaag ben ik naar Artois Expo gegaan, daar is dit weekend namelijk Salon Terroirs & Saveurs. Dit is een soort beurs met drankjes en etenswaren. Erg leuk om te zien!


Fruitsculpturen
Fruitsculpturen


Kerstman en koets van chocolade

Schilderijen van chocolade

Schilderij l'Hôtel de Ville van chocolade

2 opmerkingen:

  1. Jozien ophelders1 december 2013 om 11:02

    Hè Tessa, volgens mij heb je het naar je zin daar in Arras. Het ziet er mooi uit allemaal interessant. Vele groetjes uit spaubeek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jozien,
    Ik heb het hier inderdaad naar mijn zin. Er is hier van alles te doen en de omgeving is ook mooi. Over een maandje ben ik alweer thuis.
    Bedankt voor je berichtje en de groetjes terug.

    BeantwoordenVerwijderen